donderdag 17 maart 2011

Aids Memorial Day zaterdag 21 mei 2011



Dit jaar zal Aids Memorial Day plaatsvinden op zaterdag 21 mei 2011 in de Dominicuskerk te Amsterdam. Op deze dag wordt wederom stilgestaan bij de vele vrouwen, mannen en kinderen die in Nederland en wereldwijd zijn gestorven aan de gevolgen van aids. 

Deze herdenking is voor iedereen toegankelijk met rituelen waaraan mensen van uiteenlopende afkomst en cultuur kunnen deelnemen. Op een groot aidslint, het internationale symbool van solidariteit voor mensen met hiv en aids, kunnen bezoekers kaarsjes aansteken.

Zaterdag 21 mei 2011
Dominicuskerk, Spuistraat 12, Amsterdam.
Aanvang 17.00 uur (Deuren open om 16.00 uur)

Vertegenwoordigers van alle werelddelen zullen dit tevens doen voor de mensen die in hun continent van herkomst zijn overleden aan de gevolgen van aids. Na de sprekers en voordrachten van o.a. de cabaretier Rop Janze, zullen de namen van de overledenen hoorbaar zijn. Ter afsluiting wordt gezamenlijk The Rose gezongen ,‘het volkslied van de strijd tegen aids’. Vanuit de kerk nemen de bezoekers na afloop witte ballonnen mee naar de Torensluisbrug waar ze worden opgelaten.
Aids Memorial Day begint om 17.00 uur; de met quilts versierde zaal is vanaf 16.00 uur geopend. De Dominicuskerk is in de Spuistraat 12, Amsterdam ( op 5 min. lopen van het centraal station). Parkeren kan in garage De Kolk (2 min. lopen) of in garage CS (5 min. Lopen). Klik op de afbeelding voor de routebeschrijving.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten